Kuusamo elää puhtaasta luonnosta

Visionääri on poissa - Pro Kuusamo jatkaa Juhani Ahon viitoittamalla tiellä

Edesmenneen tukijamme ja Rukan perustajan, lääkintöneuvos Juhani Ahon nimeä kantava muistotili on avattu Pro Kuusamo ry:n nimiin. Juhani Aho nukkui pois kotonaan Espoossa 87-vuotinaana 23. tammikuuta 2018. Muistamme Ahon Jussin elämäntyötä kunnioituksella sekä kiitollisuudella ja arvostamme Ahon perheen toivetta kunnioittaa Kuusamo-visionäärin, hienon miehen muistoa ohjaamalla mahdolliset muistamiset Pro Kuusamon toiminnan tukemiseen.

Kuusamossa 30. tammikuuta 2018 Pro Kuusamo ry

Välitämme osanottomme ja kiitoksemme puheenjohtajamme, luontokuvaaja Hannu Hautalan sanoin:
”Kun 1970-lopussa muutin toiveitteni asuinkentälle Kuusamoon, vaikutti täällä jo voimakkaasti tuttu Jussi. Vartuimme samoissa maisemissa Etelä-Pohjanmaalla. Ahon Jussin kotitalolta oli parin kilometrin matka lapsuudenkotiini Töysän Tuurissa.

Kun minä astelin metsiä ja tein kirjoja, Jussi oli Rukalla runnaamassa. Lehdestä sain lukea Jussin uskomattomista visioista. Tänä päivänä tiedämme, että Juhani Ahon lähes monumentaaliset hahmotelmat ovat tätä päivää. Ne toimivat. Ne tuottavat eloa ja hyvinvointia Kuusamoa laajemmallekin. Voin vain kumartaa syvään arvostustani Ahon Jussin puoleen tuonpuoleisiin.

Jussi oli myös Kuusamon luonnon suuri ystävä ja toimeenpaneva tekijä Pro Kuusamoa perustettaessa. Vuonna 2013 perustettu Pro Kuusamo on kuusamolaisten ja Kuusamon ystävien yhteisö. Haluamme säilyttää Kuusamon luonto- ja matkailukuntana sekä edistää Kuusamon ainutlaatuiseen luontoon perustuvien elinkeinojen toimintaedellytyksiä myös tuleville sukupolville.

Kuusamolla on aina ollut onnekseen järkeviä ihmisiä, mutta Kuusamon ainutlaatuisuutta ja sen monipuolista ja arvokasta luontoa on valvottava edelleen. Jo Reino Rinne siihen aikoinaan yhä uudelleen patisti. Yhdistyksemme tehtävä on tiedon jakaminen luontoon kohdistuvista, yhä laajemmista näkökohdista meille kuusamolaisille.

Pro Kuusamo jatkaa ennakkoluulotonta työtä Kuusamon hyväksi ja katsoo Jussin tavoin luottavaisesti tulevaisuuteen.”

Luontokuvaaja, fil. tri. h.c. Hannu Hautala
Pro Kuusamo ry:n puheenjohtaja
Juhani Ahon omaiset ovat pyytäneet muistamiset Pro Kuusamon muistotilille FI 64 5206 0920 0235 05.

Pro Kuusamo ry

Yhdistyksen tarkoituksena on Kuusamon ja sen naapurikuntien luonto-, ympäristö- ja kulttuuriarvojen suojelu sekä vapaiden näkymien vastuullinen vaaliminen.

Pro Kuusamo ry haluaa säilyttää Kuusamo luonto- ja matkailukuntana ja ylläpitää sekä edistää Kuusamon ainutlaatuiseen luontoon perustuvien elinkeinojen yleisiä toimintaedellytyksiä ja työllistävää vaikutusta tuleville sukupolville.

Yhdistys harjoittaa muun muassa tiedotus- ja valistustoimintaa sekä osallistuu aluettaan koskevaan suunnitteluun ja toimii yhteistyössä muiden yhdistysten kanssa. Pro Kuusamo ry kerää jäsenmaksuja ja ottaa vastaan lahjoituksia toimintansa tarkoituksen tukemiseksi.