Skip to main content

Luonnostaan elävä Kuusamo – Pro Kuusamon juhlaseminaari 8.6.2023

10.5.2024

Pro Kuusamo ry täyttää 10 vuotta 6.6.2023. Merkkipaalua juhlitaan ”työn merkeissä” päättäjäseminaarilla, joka pidetään 8.6.2023 klo 17.00 alkaen Kuusamo-opistolla.

Pro Kuusamo haluaa lisätä avointa keskustelua luontomme mahdollisuuksista ja siihen kohdistuvista uhista. Puhtaan luonnon säilyttäminen ja luontoeloinkeinojen kokemat ristiriidat koskettavat niin kuusamolaisia, täällä vapaa-aikaa viettäviä, kuin elinkeinoja ja kaupungin taloutta.

Seminaarin juhlapuhujaksi saapuu oikeustieteen tohtori Hannele Pokka, joka toimii tällä hetkellä Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteen tiedekunnan ympäristövastuun työelämäprofessorina. Pokka avaa näkemyksiään kestävän kaivostoiminnan edellytyksistä ja ympäristölainsäädännön vaikutuksista tulevaisuudessa.

Kuusamon alueiden kehittämissuunnitelmat ovat erityisen lähellä luontoelinkeinojen ja vapaa-ajan asukkaiden intressejä. Ajankohtaisen katsauksen aiheesta antaa Kuusamon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Matti Heikkilä.

Marjo Kämäräisen vetämässä paneelikeskustelussa pohditaan Koillismaan luontoelinkeinojen kehittymisen edellytyksiä. Keskustelussa on mukana elinkeinoelämän edustajia ja poliittisia päättäjiä.

Seminaari on kutsutilaisuus päättäjille ja Pro Kuusamon jäsenille.

Yhdistyksen jäseneksi voit liittyä täällä

Ajankohtaista tietoa aiheesta lehdessämme:

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

puheenjohtaja Jokke Kämäräinen, p. 0400 175 548
toiminnanjohtaja Jouni Hakola, p. 040 149 0002, prokuusamo@prokuusamo.fi