Skip to main content

Pro Kuusamo jatkaa rakentavan yhteistyön linjalla – Kari Miettunen vetovuoroon

10.5.2024

Pro Kuusamo ry, TIEDOTE

25.7.2023

Pro Kuusamo jatkaa rakentavan yhteistyön linjalla – Kari Miettunen vetovuoroon

Pro Kuusamo ry piti vuosikokouksensa Matkailukeskus Karhuntassussa 14.6. Kokouksessa yhdistykselle valittiin uusi hallitus varajäsenineen sekä hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Vuosikokousväki pani tyytyväisenä merkille yhdistyksen 10-vuotisjuhlassa päättäjien luontoa arvostavat kannanotot. Niin kaupungin kuin lainsäätäjien edustajat lupasivat tehdä parhaansa ympäristömme säästämiseksi.

Toimintasuunnitelmassaan yhdistys linjasikin jatkavansa rakentavaa yhteistyötä kaupungin, elinkeinojen ja muiden yhdistysten kanssa. Pro Kuusamo pyrkii valmistelemaan luontoon perustuvien elinkeinojen ja matkailutoimialan kanssa yhteishanketta, jolla selvitettäisiin miten luonnon ja luonnonvarojen kestävä hyödyntäminen vaikuttaa aluetalouteen ja ihmisten onnellisuuteen.

Yhdistys jatkaa edelleen myös matkailun ja virkistyksen ydinalueiden puolustamista vireillä olevilta ympäristöä turmelevilta hankkeilta. Yhdistys varautuu Juomasuon kaivospiirin YVA-selvityksen käynnistymiseen. Kaivospiirin viides jatkolupa on parhaillaan hallinto-oikeuden käsittelyssä. Siitä odotetaan ratkaisua tulevana syksynä.

Vuosikokous valitsi yhdistyksen hallitukseen uusiksi varajäseniksi Jorma Lehikoisen Kuusamosta ja Matti Aikion Kirkkonummelta. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin: Kari Miettunen Kuusamosta, Juha Korhonen Kuusamosta, Miia Porkkala Espoosta, Tina Lehmuskoski Espoosta, Juha Kujala Kuusamosta, Jokke Kämäräinen Kuusamosta, Arto Naukkarinen Kauniaisista ja Eero Henttu Oulusta. Hallituksen varajäseniksi valittiin Lehikoisen ja Aikion lisäksi Tarja Leinonen-Viinikka Kuusamosta, Marja Salokangas Helsingistä, Henrik Riipinen Kuusamosta, Jalmari Oikarainen Kuusamosta, Jussi Saarinen Kuusamosta ja Meeri Koutaniemi Helsingistä.

Järjestäytymiskokouksessaan 29.6. yhdistyksen hallitus valitsi keskuudestaan uudeksi puheenjohtajakseen Kari Miettusen. Jokke Kämäräinen valittiin varapuheenjohtajaksi. Hallitus kiitti Jokkea monivuotisesta omistautumisesta yhteisen ympäristömme tulevaisuuden puolesta. Jokke puolestaan toivotti Karille menestystä vetovuorollaan: ”Pro Kuusamon ajatus on yhdistää voimavaroja. Meidän on tehtävä asiat niin, että luonnon erinomaisuutta ei vaaranneta.”

Lisätiedot:

Kari Miettunen, puheenjohtaja p. 040 557 3557

Jouni Hakola, toiminnanjohtaja p. 040 149 0002